Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Mejillones consalsa picante

Aantal personen: 4

Ingrediënten

(Mosselen in pikante saus)
1 kg panklare mosselen
3 eetlepels azijn
1 middelgrote gesnipperde ui
enkele takjes peterselie
enkele takjes bladselderij
zout
4 eetlepels mayonaise of slasaus
2 eetlepels goudgele mosterd
1 eetlepel sherry
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels zoetzure repen paprika uit een potje
cayennepeper of sojasaus

Bereiden


Breng in een wijde pan een laagje water aan de kook met de
azijn, de ui, peterselie, selderij en 1/2 eetlepel zout.
Doe de mosselen in de pan en laat het water in de gesloten pan
zo hard mogelijk koken tot alle schelpen open zijn.
Zet een vergiet op een kom en laat de mosselen daarin
uitlekken.
Zeef het kooknat door een fijnmazig zeefje.
Roer de mayonaise, de mosterd, de sherry en het citroensap
door elkaar en voeg zoveel van het mosselkookvocht toe tot de
saus dikvloeibaar is.
Laat de repen paprika in een zeef uitlekken.
Neem de mosselen uit de schelpen.
Schep de paprika met de enigszins afgekoelde mosselen door de
saus en voeg naar smaak cayennepeper of soja toe.
Garneer het gerecht met een paar mosselschelpen en geef er
geroosterd brood bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauw met gruyère uit de oven
Paella
Rad Na met Noorse zalm
haring in mosterdsaus
Yerseke mosselen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes