Breng in een wijde pan een laagje water aan de kook met de
azijn, de ui, peterselie, selderij en 1/2 eetlepel zout.
Doe de mosselen in de pan en laat het water in de gesloten pan
zo hard mogelijk koken tot alle schelpen open zijn.
Zet een vergiet op een kom en laat de mosselen daarin
uitlekken.
Zeef het kooknat door een fijnmazig zeefje.
Roer de mayonaise, de mosterd, de sherry en het citroensap
door elkaar en voeg zoveel van het mosselkookvocht toe tot de
saus dikvloeibaar is.
Laat de repen paprika in een zeef uitlekken.
Neem de mosselen uit de schelpen.
Schep de paprika met de enigszins afgekoelde mosselen door de
saus en voeg naar smaak cayennepeper of soja toe.
Garneer het gerecht met een paar mosselschelpen en geef er
geroosterd brood bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |